Als romanschrijfster weet ik als geen ander hoe frustrerend het is dat je sommige type- en taalfouten maar over het hoofd blijft zien. Je hebt je verhaal al vijf keer over gelezen en nóg glipt er een dt’tje doorheen.  I hate it when that happens!

Als redacteur controleer ik manuscripten, scripties en andere teksten op spelling, zinsbouw en structuur. Misschien heb je zelf teksten geschreven voor je website maar zou je het fijn vinden als er toch nog even iemand overheen gaat? Of heb je een essay, manuscript of proefschrift geschreven en vind je het heel belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de zinsbouw, spelling en begrijpbaarheid?

Prijs excl. BTW:

  • Redactie (taalkundig, zinsbouw, opbouw en structuur): 7,50 per 1000 woorden.

Voor aanvang lever je altijd een à twee hoofdstukken in zodat ik een inschatting kan maken van de kwaliteit en eventueel vooraf aanwijzingen kan geven over de manier van aanleveren.

Meer nodig?

Heb je meer ondersteuning en tips nodig? Misschien is mijn een-op-een begeleiding of een workshop iets voor jou?


”Marijke heeft me echt supergoed geholpen met de redactie van mijn eerste boek. Ze is echt een meedenker en heeft me met meer geholpen dan alleen de tekst. Daarnaast corrigeert niet alleen gemaakte fouten, maar helpt ook om toekomstige fouten te voorkomen. En hoe fijn is het als een document vol correcties toch zo nu en dan een lach op je gezicht geeft dankzij een grappige opmerking in de feedback! Marijke, ontzettend bedankt voor je hulp.”

Myrna Pruijn (uitgegeven in eigen beheer)


“Na het schrijven van mijn eerste boek heb ik Marijke gevraagd om er van A tot Z kritisch doorheen te lopen en te kijken naar zowel spelling/ grammatica en inhoud. Het was heel fijn om bij een ervaren schrijver te kunnen toetsen of mijn verhaal klopte, leesbaar en begrijpelijk was en om een finale dubbelcheck te hebben op de teksten. Marijke was snel inzetbaar en heeft ook snel opgeleverd, zodat ik door kon pakken. Dank voor deze fijne samenwerking!”

Tara Boxman – Directeur Miss Business


“Marijke is een fijne redacteur met oog voor detail en samenhang. De leesrapporten die ze heeft geschreven, waren ontzettend handig en inzichtelijk.”

Jen Minkman – Uitgever Dutch Venture Publishing


“In 2020 zocht ik een redacteur voor mijn manuscript en kwam ik in contact met Marijke Vos.
Wat ben ik blij dat ik haar gevonden heb! Marijke herkende onmiddellijk de potentie van het verhaal en deed de redactie in minder dan een week tijd. Ze weet een heldere, rode lijn te creëren en corrigeert daar waar het de meerwaarde van het verhaal ten goede komt. Daarbij durft ze outside the box te denken én kritische vragen te stellen. Ze wist me te overtuigen van de originaliteit van het manuscript en gaf me daarmee vertrouwen in mijn eigen schrijven. Dat gaf me vleugels! 
Als auteur kent Marijke bovendien de tips & tricks binnen de uitgeversbranche waardoor ik goed voorbereid op pad kon gaan om mijn manuscript aan te bieden. Inmiddels heb ik een uitgeverij gevonden die bij mij en mijn boek past en zie ik uit naar de publicatie van mijn boek einde dit jaar. Dankjewel Marijke!”

Linda Westendorp – auteur van ‘Weg van het water’