Copywriting

Een copywriter is een tekstschrijver die is gespecialiseerd in het schrijven van reclametekst en andere wervende teksten. De communicatiewetenschap rekent copywriting en reclameteksten tot de persuasieve communicatie of marketingcommunicatie.

Copywriting is een vak apart. Copywriting betekent niet dat je snel een soepele tekst opschrijft, maar een copywriting doet onderzoek, zoekt de beweegredenen van de lezer en raakt de juiste snaar die de lezer overtuigd: Dit moet ik hebben! Hier word ik gelukkiger van! Dit klinkt fantastisch!

Als copywriter zal ik altijd nieuwsgierig zijn naar jouw product: wat is het precies? Wat wil je bereiken? Waarom werkt het zus of zo? Waar zitten de addertjes onder het gras? Al deze vragen stel ik  zodat ik vervolgens de juiste tekst kan schrijven die de lezer direct meetrekt in jouw wereld.  Als copywriter test je je teksten bij het publiek alvorens de definitieve versie te presenteren. Klopt het wel wat ik denk over de lezer? Spreekt dit ze aan of slaan ze juist snel de bladzijde om?

Welke emotie ligt er onder de tekst? Wanneer raak je mensen? Als copywriter heb ik een voorsprong door mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening en die ervaring zet ik graag in om jouw tekst te laten spreken!

Dit wil ik!