Recensies

Yfke Brandhout gaf Start spreading the news 4,5 sterren op Goodreads:

4.5 sterren: een heerlijk feelgood verhaal, dat van mij best nog wat langer had mogen doorgaan!

Ingrid Lub- de Vries nam ook deel aan de schrijfvakantie in Italië en las deze week Start spreading the news … Ze schreef een korte recensie op de facebookgroep ‘Samenlezenisleuker’:

Uit. Start spreading the news ligt bij te komen van een intense fouillering. Vingers langs werkelijk elke bladzijde, soms in snel tempo, soms wat langzamer. Ik ben geen ‘lit chickie’, ik ben een puzzelfan die tot op de laatste bladzijde liefst zelf de kans krijgt het op te lossen, net zoals bij een echte Sanders. Het verraste me dat ik ook dat element terugvond in het boek. Want hoe zat het dan? Waarom? En het kwam toch hopelijk wel goed?
Marijke, we zijn samen twee keer op vakantie geweest nu. Dankjewel voor alweer een mooie reis!

Miranda Peters gaf Start spreading the news… 4 sterren op Goodreads.com; 

Heerlijk boek! Heerlijke feelgood. Ik kreeg het gevoel zelf door Amerika te reizen en dat is iets wat heeeeel hoog op mijn Bucket List staat. Al jaren. Op de een of andere manier hoorde ik in gedachten van die country-muziek bij. Het verhaal is goed opgebouwd en ik moest en zou het uitlezen, want op het laatst werd het steeds spannender. Niet helemaal verrassend, want ik had al die tijd al zo’n onderbuikgevoel dat ze het bij het rechte eind had, maar goed. Wel mooi om te lezen hoe sterk vriendschap kan zijn. Enig minpuntje is dat het wel langer had mogen zijn haha. Ik wacht met smart op Van Chanel naar Flanel, Marijke!

 

Joany de Vries (Nerdymommy.nl) gaf Start spreading the news… 3 sterren op goodreads.com

Dit boek deed me een klein beetje denken aan de film ‘Planes, trains and automobiles’, maar dan met een chicklit sausje. Marijke Vos heeft een heerlijk feelgood – maar ook spannende – chicklit geschreven die je doet verlangen naar een roudtrip door Amerika en een beste vriendin zoals Lotte.

 

Suus (books and pages) gaf Start spreading the news… 4 sterren op Goodreads.com

Lotte is ‘gezond’ jaloers op haar vriendin Sophie als zij voor haar werk naar New York mag. Sophie houdt haar goed op de hoogte en wat zou Lotte graag willen dat zij daar ook was. Maar dan blijft het stil vanuit Sophie. Lotte vertrouwd het niet.. dit is niets voor Sophie. Ze besluit haar vriendin achterna te reizen.
Het boek leest als een trein en bevat allerlei elementen. Spanning humor vriendschap en een tikkeltje liefde. <3
Ik vond het een fijn boek om te lezen. Het bevat niet zoveel bladzijdes dus ideaal om tussendoor te lezen of eens een avondje lekker voor te gaan zitten/liggen en het in 1 ruk uit te lezen. 

Annetta Overvoorde gaf Start spreading the news… 5 sterren op Goodreads.com én hebban.nl

Lotte en Sophie zijn dikke vriendinnen en ontmoette elkaar voor het eerst op de peuterschool. Ze gaan door en dik en dun. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, zou Lotte hier ook erg graag bij zijn. Maar Lotte heeft nu geen werk en geen geld en moet vrijdag aanwezig zijn bij een belangrijk sollicitatiegesprek. Door haar kamergenoot, was ze bijna niet op de hoogte van de uitnodiging. Helaas loopt ze de baan mis en wil hier graag Sophie alles over vertellen. Maar die neemt de telefoon niet op. Dat is wel vreemd vindt Sophie en vertrekt direct naar New York.

{ “Are you lonesome tonight..”}

Het boek is 1 grote Belgische praline: het lijkt aan de buitenkant op gewone chocolade. Maar dan neem je een hapje en proef je 1 laagje brutaal roze, 1 laagje naïef groen en het laatste proef je een echt likeursmaakje dat ervoor zorgt, dat je graag meer wilt eten. Een heerlijkheid, dat smaakt naar meer.

Marijke Vos ( 30 jaar) schreef al eerder een boek. Ze werkt momenteel als maatschappelijk werkster en wil graag door als schrijfster. Voor mij mag ze gelijk beginnen, met een vervolgboek, over Lotte. Want wat heb ik genoten. Wat een toeval dat dit boekje mijn brievenbus heeft uitgekozen, want alle ingrediënten voor gelukmakers zitten in dit mooie boekje van 135 bladzijde.

Het begint al bij de originele cover met een vleugje roze. Neem daarbij een klein beetje Frank Sinatra ( ik hou ervan) en tenslotte komt ook Elvis het gebouw binnen en eindigt met een knappe “Lone Ranger”. Ongelofelijk prachtig gevonden in 1 boek.

Centraal staat de vriendschap tussen Lotte en Sophie. Als Sophie op zakenreis gaat, en na enkele dagen zomaar verdwijnt, neemt Lotte snel een besluit en vliegt naar New York. Het boek zit boordevol New York, Las Vegas, Elvis en humor. Dan voel je op je tenen, dat het op een momentje fout gaat en Lotte is in tranen. Wat nu? Dan komt ze Elvis tegen. Wat ze daarna allemaal meemaakt doet Thelma en Louise verbleken. Terwijl de wangen van Sophie juist erg opwarmen.

Super genoten van dit prachtige boek, van Marijke Vos. Erg nieuwsgierig wacht ik op haar volgende boek.

 

Boekentaske gaf Start spreading the news… 4 sterren en 4,5 sterren op hun eigen website.

Hier kun je hem lezen!

Chicklit.nl gaf Start spreading the news… 4 hartjes op hun website.

Hier kun je hem lezen!