Over Marijke

Hè hè, ik vroeg me al af wanneer je wat meer over mij zou willen weten. Nou, daar gaan we. Ik ben Marijke Vos, de dertig gepasseerd en woon samen in Brabant. Na mijn opleiding Social Work aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heb ik ruim tien jaar in de hulpverlening gewerkt, met name in de psychiatrie, coaching en jeugdzorg. Een wereld vol verhalen.

En daarmee kom ik bij mijn grote passie: schrijven. Het begon ooit toen ik een wedstrijd won en zomaar mocht bloggen op de site van Life & Cooking, het programma van Carlo en Irene. Blijkbaar vonden mensen het leuk om iets van mij te lezen. Dat inspireerde me om door te gaan. Naast regelmatige blogs en korte verhalen bracht ik twee boeken in eigen beheer uit, was ik in 2013 finalist bij de schrijfwedstrijd van chicklit.nl en ging afgelopen jaar mijn langgekoesterde droom in vervulling: een contract bij een uitgever. Begin 2018 was de release mijn officiële debuutroman ‘Ik kom je halen!’ en eind 2018 kwam mijn tweede roman ‘Van Chanel naar flanel’ uit bij Loft Books, onderdeel van Ambo Anthos en in juni 2019 volgde mijn derde roman ‘Alles op Alles’. En daar ben ik natuurlijk SUPER trots op!

Meer! Meer! Alleen boeken schrijven is voor mij niet genoeg. Daarom heb ik de opleiding copywriting aan de Hogeschool van Utrecht gevolgd. Ik vind het een uitdaging om voor verschillende doelgroepen te werken en verschillende vormen van teksten te schrijven. Ik geniet er (te veel) van met woorden te stoeien, -dt’s op te sporen en teksten te perfectioneren tot …eh nou ja, perfectie dus.

En in de vrije tijd die dan nog over blijft, ben ik een echte boekenworm,  zorgelijk schoenverslaafd  en ambitieuze wijnfanaat. Ik hou van uitslapen -wat me overigens al jaren niet meer lukt-, boeken aaien,  series kijken zoals Downton Abbey, Outlander en The Big Bang Theory. Ik schilder en illustreer graag, hou van chips en stokbrood met kruidenboter en ik wil doorgaans elke willekeurige hond knuffelen want aaaah!

Natuurlijk heb ik zelf favoriete schrijvers zoals Sophie Kinsella , Chantal van Gastel, Virginia Andrews, Lisette Jonkman en Diana Gabaldon.  Naast mijn feelgood collega’s lees ik ook graag fantasy,  young adult,  avonturen- en historische romans. And  I’m a sucker for George R.R. Martin.  Ik verslind boeken en raak telkens weer geïnspireerd om zelf te gaan schrijven.

Wil je na dit relaas nog meer weten? Stuur me gerust een berichtje via de contactpagina.

Stel die prangende vraag!