Hè hè, ik vroeg me al af wanneer je wat meer over mij zou willen weten. Nou, daar gaan we. Ik ben Marijke Vos, de dertig gepasseerd en woon samen in Brabant met mijn man, dochtertje Pippa en zoontje Bowie. Na mijn opleiding Social Work aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heb ik ruim tien jaar in de hulpverlening gewerkt, met name in de psychiatrie, vrouwenhulpverlening en jeugdzorg. Stuk voor stuk werelden vol verhalen.

En daarmee kom ik bij mijn grote passie: schrijven. Het begon ooit toen ik een wedstrijd won en ‘zomaar’ mocht bloggen op de site van Life & Cooking, het programma van Carlo en Irene. Blijkbaar vonden mensen het leuk om iets van mij te lezen. Dat inspireerde me om door te gaan. Naast regelmatige blogs en korte verhalen bracht ik twee boeken in eigen beheer uit, was ik in 2013 finalist bij de schrijfwedstrijd van chicklit.nl en in 2017 ging mijn langgekoesterde droom in vervulling: een contract bij een uitgever, waarna verschillende (digitale) publicaties volgden, zoals het succesvolle Van Chanel naar flanel  en de Kobo Exclusive serie De Weddingplanner. In de zomer van 2019 tekende ik mijn volgende droomcontract bij Harper Collins Holland, waar mijn laatste vier standalone zijn uitgekomen: Ik pleit voor jou!,  Wedden dat ik blijf.  Eens in je leven. en Als ik Jou was (juni 204) En ook mijn eerste historische romans zijn verschenen: Edwards Keuze, Daniels Belofte en James’ Geheim uit de Ridgewood Hall Trilogie 

Begin 2020 maakte ik de keuze om mijn baan in de hulpverlening vaarwel te zeggen en me volledig te richten op het schrijven. Naast de boeken houd ik me nog bezig met vertalen en schrijfcoaching voor de Online Schrijfschool waar ik mijn eigen online feelgoodcursussen heb. 

Naast schrijven ben ik ook gek op het creëren van werelden via schilderen en (digitaal) illusteren. Mijn zoveelste uit de hand gelopen hobby. Voorbeelden van mijn werk vind je bij Streken van de Vos. Mijn grote droom? Een mooi kinderboek illustreren. Misschien ooit wel eentje van mezelf 😉

En dat beetje vrije tijd dat dan nog over blijft, ben ik een echte boekenworm,  zorgelijk schoenverslaafd en ambitieuze wijnfanaat. Ik hou van uitslapen -wat me overigens al jaren niet meer lukt, zeker niet met een dreumes in huis- , boeken aaien, series kijken zoals Downton Abbey, Outlander en Jane The Virgin. En oké, stiekem kijk ik ook graag dramaprogamma’s als Temptation Island en The Bachelor. Ik schilder graag, hou van chips en stokbrood met kruidenboter – al dan niet gecombineerd – en ik wil doorgaans elke willekeurige hond knuffelen want aaaah!

Natuurlijk heb ik zelf favoriete schrijvers zoals Sophie Kinsella , Chantal van Gastel, Virginia Andrews, Charlotte de Monchy, Lisette Jonkman, Julia Quinn en Diana Gabaldon. Naast mijn feelgood collega’s lees ik ook graag fantasy,  young adult,  avonturen- en historische romans. Ik verslind boeken en raak telkens weer geïnspireerd om zelf te gaan schrijven.

Wil je na dit relaas nog meer weten? Stuur me gerust een berichtje via de contactpagina.