Hè hè, ik vroeg me al af wanneer je wat meer over mij zou willen weten. Nou, daar gaan we. Ik ben Marijke Vos, de dertig gepasseerd en woon samen in Brabant. Na mijn opleiding Social Work aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heb ik ruim tien jaar in de hulpverlening gewerkt, met name in de psychiatrie, coaching en jeugdzorg. Stuk voor stuk werelden vol verhalen.

En daarmee kom ik bij mijn grote passie: schrijven. Het begon ooit toen ik een wedstrijd won en ‘zomaar’ mocht bloggen op de site van Life & Cooking, het programma van Carlo en Irene. Blijkbaar vonden mensen het leuk om iets van mij te lezen. Dat inspireerde me om door te gaan. Naast regelmatige blogs en korte verhalen bracht ik twee boeken in eigen beheer uit, was ik in 2013 finalist bij de
schrijfwedstrijd van chicklit.nl en in 2017 ging mijn langgekoesterde droom in vervulling: een contract bij een uitgever, waarna verschillende (digitale) publicaties volgden, zoals het succesvolle Van Chanel naar flanel  en de Kobo Exclusive serie De Weddingplanner. In de zomer van 2019 tekende ik mijn volgende droomcontract bij Harper Collins Holland, waar in het voorjaar van 2020 mijn roman Ik pleit voor jou! uitkwam, en in juni 2021 mijn nieuwste roman volgt: Wedden dat ik blijf. TROTS!

Meer! Meer! Alleen boeken schrijven is voor mij niet genoeg. Daarom heb ik de opleiding copywriting aan de Hogeschool van Utrecht gevolgd. Begin 2020 maakte ik de keuze om mijn baan in de hulpverlening vaarwel te zeggen en me volledig te richten op het schrijven. Ik vind het een uitdaging om voor verschillende doelgroepen te werken en verschillende vormen van teksten te schrijven. Zo schreef ik de afgelopen jaren al voor onder andere Sonja Bakker, How2talk, Margriet Spijksma en Tony Postema. Door mijn jarenlange ervaring als hulpverlener is luisteren een van mijn grootste kwaliteiten. Ik geniet er bovendien (veel te veel) van het stoeien met woorden, -dt’s op te sporen en teksten te perfectioneren tot …eh nou ja, perfectie dus. Sinds 2020 richt ik me vooral op redactie, vertalen en schrijfcoaching, heerlijk om te doen! 


En in de vrije tijd die dan nog over blijft, ben ik een echte boekenworm,  zorgelijk schoenverslaafd en ambitieuze wijnfanaat. Ik hou van uitslapen -wat me overigens al jaren niet meer lukt-, boeken aaien, series kijken zoals Downton Abbey, Outlander en Jane The Virgin. En oké, stiekem kijk ik ook graag dramaprogamma’s als Temptation Island en The Bachelor. Ik schilder graag, hou van chips en stokbrood met kruidenboter – al dan niet gecombineerd – en ik wil doorgaans elke willekeurige hond knuffelen want aaaah!

Natuurlijk heb ik zelf favoriete schrijvers zoals Sophie Kinsella , Chantal van Gastel, Virginia Andrews, Charlotte de Monchy, Lisette Jonkman, Julia Quinn en Diana Gabaldon. Naast mijn feelgood collega’s lees ik ook graag fantasy,  young adult,  avonturen- en historische romans. Ik verslind boeken en raak telkens weer geïnspireerd om zelf te gaan schrijven.

Wil je na dit relaas nog meer weten? Stuur me gerust een berichtje via de contactpagina.