Zeg eens eerlijk, wat lees jij liever?

Ik zag hem staan aan de bar. Hij was onwijs knap en ik was meteen verliefd.

Of…

Vanonder de donkere krullen, staarden zijn helblauwe ogen me aan. Hij leunde nonchalant tegen de bar en zijn blik veranderde mijn benen binnen één seconde in spaghettisliertjes.

Wedden dat je voor de tweede zin hebt gekozen? Show, don’t tell is een van de slimste trucjes om je verhaal, tekst of blog instant smeuïger te maken. Dagdroom jij erover om een boek te schrijven maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben jij al twintig keer begonnen aan die ene tekst, maar lukt het nooit om de juiste toon te vinden?

Tijdens de korte cursus Eerste hulp bij Creatief Schrijven leer je de basisvaardigheden om eindelijk te beginnen aan dat verhaal waar je al jaren mee rondloopt én krijg je handvaten die je helpen om dat boek of korte verhaal ook daadwerkelijk af te maken. Tijdens deze interactieve cursus zoomen we onder andere in op de onderdelen van een goed plot, het bepalen van je perspectief, het uitwerken van je personages en het (verder) ontwikkelen van je eigen unieke schrijfstijl. Als auteur van feelgood romans vertel ik je de grootste valkuilen, deel de beste tips en beantwoord al je vragen.

Met korte opdrachten en ruimte voor vragen en feedback, heb jij straks alle tools in handen om het nieuwe jaar te beginnen met jouw goede voornemen: dit jaar gaat dat boek er komen!

Agenda:

Novemberl 2022

In maart start een nieuwe korte cursus Creatief Schrijven bij Kunst & Co in Uden. De cursus zal bestaan uit vier avonden en is beschikbaar voor een beperkt aantal deelnemers. Inschrijvingen verlopen via via Kunst & co

Data: 3, 10, 17 en 24 november

Tijden: 19.00 – 21.00

Kosten: 80,00 euro (incl BTW)

Locatie: Kunst en Co. Mondriaanplein 18, 5401 GT Uden, Nederland

Grove inhoud per avond:

Avond 1:         Voorstellen. Tijd maken/motivatie, inspiratie, doelen. Plot, opbouw en structuur verhaal. Oefening + feedback 

Avond 2:         Perspectief, tijd, vertelstem, Genre, valkuilen en clichés. Oefening + feedback 

Avond 3:         Personages en relaties, dialogen. Show, don’t tell, filterwoorden. Oefening + feedback 

Avond 4:         Woordkleur, woordkeuze, schrijfstijl. Schrijfproces, boek af: wat nu? 

Workshop op maat?

Wil je een workshop op maat voor jouw bedrijf, event of school? Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.