Nou vooruit, nog ééntje dan.

Afgelopen zomer liet ik een tweede tatoeage zetten, een ode aan de boeken van Diana Gabaldon. Wat ik toen niet vertelde, was dat ik lang had lopen wikken en wegen en twijfelde tussen de Dragonfly en nog een andere afbeelding. En wat blijkt: het bloed kruipt waar het niet gaat kan… Ik toog dus opnieuw naar de tattooshop voor mijn volgende tatoeage. I like it so much!

Spoiler-alert!

Oké, nu even een spoiler waarschuwing. Because I hate to ruin it for ya, dus opgelet: mijn nieuwe tattoo is een ode aan de boeken van een andere (favoriete) auteur: Sarah J Maas. Heb je de boeken gelezen? Niks aan de hand, lees gewoon verder. Ben je niet voornemens om de boeken te lezen (want: kan jou het schelen)? Lekker doorlezen dan. Wil je ze nog gaan lezen (en dan heb ik het over de Hof van Doorns en Rozen-serie)? Dan… zou ik gewoon alleen de eerstvolgende alinea lezen en het daarbij houden 😉

Ode aan de boeken

Ik hou van de boeken van Sarah J Maas. Als geen ander creëert zij een fantasy wereld, waar de prachtigste verhalen afspelen vol avontuur, romantiek, magie, oorlog en vriendschap. Ik ben gek op het volk van de Hoge Fae in haar verhalen, de magische wezens die ze creëert en de bizar indrukwekkende worldbuilding die ze neerzet, iets waar ik alleen maar bewondering voor kan hebben. En waar ik eerder met mijn vorige tattoo mijn liefde voor de boeken van Diana Gabaldon wilde vereeuwigen, kies ik nu dus wederom voor een bookish tattoo, ditmaal geïnspireerd door Sarah J Maas.

De betekenis

Oké, als je dus de serie nog wil lezen, moet je hier stoppen met lezen. Want ik ga big time spoileren, waar dit symbool voor staat. Echt he. Ik heb je gewaarschuwd. Komt ‘ie:

Night Court | Kunst, Zeichnungen, Lions tattoo

Dit is het embleem van The Night Court, een van de vele hoven van de Fae in Prythian, het elfenrijk wat grenst aan het land van de ‘normale mensen’. The Night Court en zijn hoge Fae Rhysand staan bekend als duister, meedogenloos en wreed. Maar al lezend kom je er in de serie achter dat The Night Court slechts een façade is om hetgeen wat er áchter ligt, de stad Velaris, te beschermen. The city of starlight. In Velaris leven de mensen in vrede, zijn gelukkig en staat creativiteit hoog in het vaandel, ze voelen zich er veilig, ondanks de oorlog die in het feeënrijk woedt. Het is een kleurrijke stad vol glinsterend sterrenlicht en kunstenaars, het gedroomde land, zogezegd.

Voor mij betekent het…

Voor mij staat dit embleem symbool voor creativiteit, geborgenheid, een droomland: het schrijven van boeken, het jezelf verliezen in mooie verhalen en geloven dat achter de wolken altijd de zon schijnt… Het zetten van de tatoeage luidt voor mij ook een nieuwe periode in: een tijdperk waarin mijn creativiteit op de voorgrond mag staan, als fulltime schrijfster, spannend! Hopelijk ga ik dezelfde vrijheid en rust ervaren als de inwoners van Velaris! En zo’n knappe Rhysand mag dan ook af en toe wel voorbij komen natuurlijk.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.