Zelf je content schrijven: tip #2 storytelling

Verhalen kennen we allemaal. En bovendien kunnen we allemaal schrijven. Ja toch? Oké, dan heb ik iets leuks voor je, wanneer je graag zelf online content wil schrijven: storytelling. Storytelling is namelijk hot! Benieuwd? Hieronder lees je er meer over. En hoppa, we serveren ook de visueel ingestelde lezer met een handige video over het onderwerp. 

Verhalen

Iedereen houdt van verhalen. We worden er zelfs mee opgevoed en groeien ermee op. Verhalen krijgen we al als kind met de paplepel ingegoten: we worden voorgelezen, leren zelf lezen, maar ook als volwassen worden we omringd door verhalen: boeken, films, series, maar ook dat ene verhaal van de buurvrouw. En sommige verhalen blijven je altijd bij. 

Waarom daar geen gebruik van maken voor jouw online teksten? 

Storytelling is hot. En waarom? Omdat het werkt. Een bezoeker – en dus potentiële klant – is soms niet op zoek naar een opsomming van feiten, of de voordelen van jouw product. Hoe fijn is het om soms gewoon eens mee te worden genomen in een verhaal? Het verhaal van de oprichter van het bedrijf, het verhaal van een tevreden klant, het verhaal van een van de medewerkers?

Vormen van storytelling

Storytelling kun je op meerdere manieren toepassen: je kunt natuurlijk het verhaal schrijven, maar je kunt het ook laten zien middels video’s, animaties en/of infographics. Wist je dat er ontzettend veel gebruik wordt gemaakt van storytelling om je heen? Denk bijvoorbeeld maar eens aan de manager van Albert Heijn, die iedereen inmiddels kent, in de reclamespots, of wat dacht je van de reclames van Centraal Beheer, waarin de noodzaak tot goede verzekering duidelijk wordt gemaakt door vreselijke gebeurtenissen te laten zien, die ook nog eens een àppel doen op ons gevoel voor humor? 

Aan de slag

Je snapt het: storytelling werkt. Het zorgt ervoor dat jouw ideale klant meer feeling met jou en jouw bedrijf krijgt. Het zorgt voor vertrouwen en goodwill, redenen om met jou als ondernemer in zee te gaan. Denk je nu: Ja! Maar dat ga ik zelf niet doen? Besteed het schrijven dan uit. Zoals die ene leuke tekstschrijver 😉

Wil je nu zelf ook van dit soort leuke video’s voor je bedrijf? Neem dan eens een kijkje bij Newpro

Storytelling

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.