Praten, trut! (Over 50 shades, panty’s tot onder je oksel en witlof)

Pas op! Wie denkt zich nog te laten verrassen door het boeiende filmscript van 50 Shades Freed kan beter eerst de film kijken alvorens verder te lezen. Hate to spoil it for ya!

Wie A zegt moet B zeggen. Als je ergens aan begint, moet je het afmaken en wie zich brandt, moet op de blaren zitten. En dus ging ik op Valentijnsdag naar de derde en laatste (in godsnaam, laat het de laatste zijn…) film in de 50 shades-trilogie: 50 Shades Freed.

Zoals we dat in Brabant zeggen: vooruit, nog inne dan…(al heeft dat meestal met alcohol te maken). Lees verder

Releaseparty Ik kom je halen!

‘Beetje kunnen slapen?’
Zowel mijn vader als mijn moeder appten mij op zondagochtend. Dat doen ze nogal eens; los van elkaar dezelfde vraag sturen. Bij voorkeur een paar seconden na elkaar. Ik lag nog in bed terwijl ik mijn telefoon boven mijn hoofd balanceerde en terugstuurde: ‘Ja hoor, slapen is nooit een probleem.’ En dat klopt. Wat er ook staat te gebeuren of is gebeurd. Slapen (en eten wat dat betreft) is nooit een probleem. Het is de ochtend van mijn releaseparty. Mijn officiële debuut en de eerste keer dat ik een boekpresentatie geef in een enorme boekhandel. En ook al heb ik goed geslapen, ik vind het retespannend! Lees verder

‘Well, no shopping for you then…’

 

Terwijl de lucht gierend door mijn longen pompt en het zweet me uitbreekt, vlieg ik al slalommend tussen anwb-echtparen met rolkoffers, geïrriteerde ouders met jengelende kinderen en doorwinterde backpackers terwijl oneindige rijen tax-free shops in mijn ooghoeken voorbij schieten. Nog nooit van mijn leven rende ik zó hard. De kramp in mijn kuiten is hels, mijn heup hangt zowat uit zijn kom en mijn hele lichaam schreeuwt me te stoppen maar dat kan niet. Niet nu. De adrenaline vliegt door mijn aderen en ik suis al verontschuldigend roepend langs geïrriteerde, verbaasde en hoofdschuddende reizigers.  Ergens achter me, soms naast me en dan weer voor me, zie ik vriendlief met zijn overduidelijk betere conditie een flinke sprint trekken met een rood hoofd en een bekende ader die van irritatie op zijn voorhoofd bonkt. Volgens de grote klok in de hal sloot onze gate tien minuten geleden en het ziet er niet naar uit dat we al in de buurt komen… Lees verder

When I open my mouth, my mother comes out…

In mei 2017 volgde ik workshops tijdens een schrijfvakantie in Italië onder leiding van Marlen Beek-Visser. Wat een ontzettend toffe ervaring was dat. Tijdens één van de workshops kregen we de opdracht om een stukje te schrijven dat begon met Ik zal mijn moeder nooit vertellen dat… Onderstaande blog ontstond aan de hand van deze opdracht en schreef ik dus terwijl ik uitkeek over de groene heuvels van het prachtige Italiaanse landschap. Hier en daar wat aanpassingen en voila, nieuw leesmateriaal! 

Lees verder