Als Ik Jou Was… zou ik dit boek willen lezen!

“Je kunt niet overal discodip overheen flikkeren en verwachten dat het leuk is”

Waar gaat Als ik jou was over?

Maudy runt haar eigen ijssalon en geniet enorm van het bedenken van nieuwe smaken. Maar ze is ook een echte people-pleaser. Ze zorgt voor iedereen en vindt het erg lastig om confrontaties aan te gaan. Dus daarom gaat ze ze maar uit de weg. Problemen lossen zich vanzelf wel op, toch? Behalve dan die verdomde kwal van een makelaar: Wout van der Loop, die zet elke dag weer zijn auto op Maudy’s parkeerplek. En hoewel Maudy altijd alles van zich af laat glijden, lukt dat met de frustratie rondom Wout niet.

Ook Wout heeft op zijn beurt genoeg aan zijn hoofd. Hoewel hij jarenlang de grootste in de regio was, dreigt een concurrent zijn gebied over te nemen. Wout moet alles op alles zetten om zijn reputatie te behouden. Het laatste waar hij zich nu druk over wil maken is de ondernemersvergadering van het plein of die irritante ijssalonhoudster. Wanneer beiden vol frustratie de vergadering verlaten, loopt het een tikje uit de hand. In het heetst van de strijd spreken ze af om twee weken van zaak te ruilen. En terugkrabbelen… dat staat in niemands woordenboek. Maar als je in de schoenen van een ander staat, kan je soms nog wel eens verrast worden…

“Wie had ooit gedacht dat specifiek makelaars het slechtste in mij naar boven halen?”

Het schrijfproces

Het schrijven van Als ik jou was was écht een feestje. Het begon al met mijn research in een ijssalon en bij een makelaar, waar ik toffe gesprekken had. Iemand over zijn passie horen vertellen, wakkert passie aan. Direct begon mijn inspiratie te borrelen. Die borrelde trouwens al, want het idee voor dit verhaal begon zo’n vijf jaar geleden toen ik een kort verhaal met zomerthema schreef. Iets met een ijssalon, bedacht ik, en zo’n grote plastic hoorn op de stoep. En dan iemand die altijd in weg parkeert. Een leuk iemand natuurlijk dan, hè. En zo fantaseerde ik verder… Maar mijn vriendin zei: dat is geen kort verhaal, dat is een heel boek. En dus parkeerde ik het verhaal en schreef iets anders. En dat is precies wat er soms nodig is om een verhaal te laten rijpen. Een verhaal mag groeien en de personages moeten tot leven komen. Totdat ze in staat zijn om hun eigen verhaal te vertellen.

All the feels

Als ik jou was is een verhaal met een lach en een traan: all the feels. Zowel Maudy als Wout hebben het nodige voor hun kiezen gehad en dat wat ze hebben meegemaakt, bepaalt hoe ze nu in het leven staan. Ik heb met Maudy gelachen en gehuild, diep gegraven in mijn eigen ervaringen om te voelen wat ik de lezer wil laten voelen, tot ik zelf met tranen over mijn wangen zat te schrijven. Ik hoop dat haar verhaal jullie ook kan raken.

Favoriete bijpersonage

En dan is er ook nog Joop. Ik weet zeker dat je Joop in je hart gaat sluiten. Hij is misschien wel mijn favoriete bijpersonage ooit. Al is het lastig concurreren met Ger Groen uit Eens In Je Leven natuurlijk. Weet je wat? Dat mag je straks zelf bepalen.

Als ik jou was is vanaf juni overal verkrijgbaar als ebook, paperback en audiobook. Zet hem alvast op je TBR op Hebban en Goodreads en pre-order hem alvast bij je favoriete (lokale) boekhandel. En volg mij natuurlijk op de socials (@marijkeswereld.nl) voor de laatste nieuwtjes en steeds meer tipjes van de sluier!

Liefs,
Marijke

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.