Afgelopen week verscheen er een interview met mij op de Nederlandse boekenwebsite hebban.nl ter ere van Start spreading the news… als selfpublishing uitgave. Dat is natuurlijk hartstikke leuk! En daarom kun je het eerste stukje alvast hier lezen. Benieuwd naar de rest?  Klik dan op de link onderin!

Kaft

-Wie is jouw grote voorbeeld als schrijver en wat is jouw lievelings Feelgood boek?
Mijn grote voorbeeld. Oef. Ik heb er meerderen maar mijn liefde voor chicklit en Feelgood begon toch echt bij Sophie Kinsella. Ik verslind haar boeken en bewonder de verhaallijnen en humor. ‘Hou je mond!’ is mijn ultieme favoriet; ik heb het boek al meerdere keren gelezen en kan nog steeds hardop lachen om sommige stukjes!
Daarnaast bewonder ik ook Jennifer Crusie; haar Feelgood-boeken hebben altijd een apart tintje, nét dat extraatje en dat spreekt me enorm aan.
En mag ik dan ook nog snel Lisette Jonkman, Chantal van Gastel en Jill Mansell noemen?

-Hoe lang heb jij gedaan over het schrijven van Start spreading the news…?
Start spreading the news… kwam eigenlijk als vanzelf uit het toetsenbord. Tijdens mijn vakantie in Indonesië schreef ik in een notitieboekje de grove verhaallijn en maakte een verdeling van de hoofdstukken. Eenmaal thuis schreef ik tijdens Nanowrimo, de wereldwijde schrijfmaand, het verhaal uit; het vertelde zichzelf als het ware. De maanden erna gebruikte ik voor de afwerking. Bij hoge uitzondering stond dit verhaal dus in ongeveer een half jaar op papier!

-Je bent naast schrijver nu ook je eigen uitgever geweest. Wat vond jij het leukste in het uitgeefproces, en wat vond jij de minder leuke kant, of het moeilijkste van alles zelf doen?
Nadat ik Start spreading the news… naar verschillende uitgevers had gestuurd maar tevergeefs had zitten wachten besloot ik niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ik had al wat positieve reacties dus voelde me zelfverzekerd genoeg om het in eigen beheer uit te brengen. Zo kon het verhaal toch de buitenwereld in en daarna stortte ik me op een nieuw verhaal voor een nieuwe poging bij de uitgevers….

 

Benieuwd naar het hele interview? Klik dan HIER!

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.