We survived the Temptation

“Ja, ik ben wel haar Temptation. Ik zie veel gelijkenissen met haar vriend. Hij draagt ook veel petten. Ik ook…Dus.”

Afbeeldingsresultaat voor temptation island 2019 meme

Hold my wine. Dit is nu al mijn favoriete scène. Met stip. Glunderend keek ik naar de spierbundel op het tv-scherm en zak nog wat verder in de kussens met mijn collega’s via de groepsapp paraat.

Wijntje erbij, bakje chips erbij

Zo begon het, een paar maanden geleden. Ik zat er klaar voor: wijntje erbij, bakje chips. Het was weer tijd voor Temptation Island. Hét event van het jaar, de show die je niet wilt missen, hét gespreksonderwerp bij de koffie op kantoor. Naast The Bachelor natuurlijk.

Op dat moment kon ik nog niet weten dat dit jaar Temptation Island een heel andere uitdaging zou worden. Namelijk Volhouden. Volhouden als de deelnemers telkens weer op tijd naar bed gaan, als er weer eens beelden ob-vi-ous verdraaid worden, wanneer er weer een avond niks gebeurt, als er weer eens gegaapt wordt en volhouden als de mannelijke verleiders weer eens vol grootspraak voor de camera verschijnen. Veel woorden, geen daden. Toch waren er een aantal uitspraken die het voor mij de moeite waard maakte om te blijven kijken. Ondanks alles.

De leukste uitspraken

Wat dacht je bijvoorbeeld van die fan-tas-tische Sidney? Op het moment dat hij de villa in wordt begeleid, omringd door een tiental bloedmooie halfnaakte vrouwen, is zijn eerste vraag: is dit kunstgras? Seriously?

Of Roger die “iemand is die altijd 12, 13 uur slaap nodig heeft.” Hoe dan? Wat voor leven leid jij in vredesnaam en waar kan ik me opgeven?

“Iedereen maakt fouten, dagelijks.” Op het eerste gezicht vond ik dit nogal een wonderlijke uitspraak van Morgan. Ik bedoel, tuurlijk, iedereen maakt fouten, maar dagelijks? Echt, dagelijks Morgan? Dat zal toch niet? Totdat ik in de loop van het seizoen zijn vriendin op het andere kamp beter leerde kennen. Morgan ging de Temptation niet aan. Morgan zet één stap richting een vrijgezelle dame. Morgan gaat te veel Temptation aan. Ik begrijp het, Morgan, in een leven met Rodanya zul je dagelijks fouten maken. Gelukkig heb je dat achter je kunnen laten.

“Voeten zijn nare dingen die aan je lichaam bungelen.” Hear, hear! Eindelijk iemand die precies verwoord wat ik al jaren vind. Voeten, jak. Demi, de walgende wederhelft van Sidney weet de spijker op de kop te slaan als vrijgezel Danicio (een goede vriend, echt gewoon een goede vriend) zijn voeten in haar gezicht duwt. Hebben we toch íets gemeen.

En dan hebben we nog Jaimy, de arrogante vrijgezel die ervan overtuigd is alle dames met gemak in te pakken. (“Ik ga je vriendin neukuuuh” Juist, dat is immers waar elke dame warm van loopt.) Pas op het moment dat hij, op de dreamdate, tegen Milou zegt: “Jij bent vanaf het begin mijn temptation,” weet ik het zeker. Hij heeft het sowieso nooit begrepen. Geeft helemaal niets, levert immers weer mooi blogmateriaal op.

Aan alles komt – gelukkig – een einde

En zo kwamen we – eindelijk, in godsnaam, gelukkig – tot het einde van dit seizoen. Waar Milou de bitch blijkt, Laura ineens alle sympathie verdient, Sidney gewoon lekker zichzelf is gebleven (blijven doen, jongen!) en Rodanya… tja, vast iemand anders het leven zuur gaat maken. Temptation Island 2019, je was een uitdaging. Een test. Een beproeving. Maar je was het, ondanks alles, weer waard. Ik had het niet willen missen.

Kan iemand me vertellen wanneer het nieuwe seizoen van The Bachelor begint?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.