Alles over Alles op Alles (da’s 3x Alles)

YES! Daar is ‘ie: Alles op Alles is vanaf vandaag overal online verkrijgbaar, dat betekent dat je hem direct bestelt voor maar 4,99 euro bij onder andere bol.com, libris, kobo (of gratis bij Kobo Plus) en bookspot. *doet vreugdedansje!* En dan wil je nu natuurlijk ALLES weten over ALLES OP ALLES, logisch. No worries: I’ve got your back!

Alles op Alles

Wat een plaatje!

Wat is hij mooi hè, de cover van Alles op Alles. Ook dit keer was het bepalen van de cover weer een hele reis. Ik heb immers van alles (op alles) in mijn hoofd: ik kan je in detail vertellen hoe de omgeving, de huizen en de personages in mijn boek eruit zien, maar probeer dat maar eens uit je hoofd te halen en in één beeld te vangen. Samen met de uitgever heb ik gebrainstormd: een landhuis? Een zomers beeld? Een jonge vrouw? We zetten de vormgever aan het werk, maar de eerste resultaten waren het allemaal nét niet. Ik ging het verhaal nog eens na: een verlaten landhuis, de schemer die invalt op een zwoele zomeravond, vuurvliegjes…Wacht, vuurvliegjes! Is dat niet iets? Vol enthousiasme gingen we aan de slag met het idee van vuurvliegjes, op een zomerse heide, met de mooie kleuren van de invallende schemer. En tadaaa, het eindresultaat is een (hopelijk) zomerse, romantische maar toch hippe cover om jou als lezer uit te nodigen het verhaal in te duiken! (en hij past nog bij Van Chanel naar flanel ook!)

via GIPHY

Het verhaal

Alles op alles’ is de sprankelende nieuwe roman van Marijke Vos, auteur van ‘Ik kom je halen!’ en ‘Van Chanel naar flanel’, geliefd bij de lezers van Sophie Kinsella en Charlotte de Monchy.

Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen.

Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond? De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Hoe kóm je erop?

Ik begon Alles op Alles twee jaar geleden tijdens mijn schrijfvakantie in Italië. Ik ben zelf altijd gefascineerd door mooie romans met meerdere verhaallijnen in verschillende tijdperken. En iets met een landhuis, dat moest er ook in. En zo ontstonden langzaam het verhaal van Nadja en haar oudtante Ella naast elkaar. Uiteindelijk koos ik er voor om Nadja’s verhaal meer ruimte te geven dan dat van Ella, maar hé, dat maakt het juist zo mysterieus toch?

Dit was trouwens mijn moodboard/inspiratie tijdens het schrijven van het verhaal:

Alles op alles noodboard

Komt hij ook als papieren boek uit?

Alles op Alles komt, net als Van Chanel naar flanel, uit bij Loft Books, een imprint van Ambo Anthos dat enkel e-books en audiobooks uitbrengt. Dat betekent dat Alles op Alles (vooralsnog) alleen als e-book verschijnt. Geen nood, je kunt tegenwoordig super gemakkelijk een e-book lezen op je telefoon, I-pad, tablet of laptop. Of je leent een e-reader van je vriendin, broertje of buurvrouw natuurlijk. Het is allemaal niet super ingewikkeld 😉

Komt er dan nooit een papieren versie? Zeg nooit nooit. Ik zou het zelf heel tof vinden als mijn verhalen ook als papieren boek verschijnen dus wie weet wat de toekomst brengt!

via GIPHY

Waar ben je nu dan weer mee bezig?

Over die toekomst gesproken… Degenen die mij een beetje kennen, weten dat ik altijd wel weer bezig ben met een nieuw verhaal, aan inspiratie geen tekort. Zo ook nu. Op dit moment schrijf ik aan een novelle Het staat in de sterren (werktitel): een verhaal met Miranda in de hoofdrol, de rebelse zus uit Van Chanel naar flanel. Het was TE leuk om niet nog een avontuur in Rainbow Lake te schrijven, hopelijk is hij eind van dit jaar nog te lezen!

Het staat in de sterren

Daarnaast heb ik alweer een erg tof idee voor een nieuwe roman waar ik al een voorzichtig begin van op papier heb én Echt Genoten ligt bij de proeflezers. Oftewel, ik hoef me niet te vervelen.

En o ja, het kán zijn dat ik ergens in het najaar nog in een bundel verschijn met een uitstapje in een ander genre 😉

Even in de stemming komen

Heb je al zin om aan Alles op Alles te beginnen? Mooi! Je kunt hem hier direct bestellen! Han-dig! Om alvast in de stemming te komen heb ik de afgelopen weken quotes uit het verhaal gedeeld op social media. Gemist? Geen paniek, ik heb ze allemaal voor je verzameld op dit Pinterest bord!

Dat was het voor nu! Laat je het weten wat je van Alles op Alles vond als je hem hebt gelezen? Ben jij #teambenjamin of #teamadam? En natuurlijk zou ik het super tof vinden als je een review achter wil laten op bol.com, Goodreads en/of Hebban.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg me dan op Facebook, Instagram en Twitter!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.