10583842_10153884242564525_6317435152898231075_nDe laatste dag van het jaar en terwijl ik eigenlijk aan het werk ben, schieten op  alle social media de jaarverslagen, lijstjes en goede voornemens voor het komende jaar omhoog, in your face! Ik krap een keer achter mijn oor en bedenk me of ík nog goede voornemens heb….(behalve me niet te veel laten afleiden door social media dan hè)

Hoewel ik het zelf in de loop van het jaar alweer was vergeten, heb ik mezelf begin van het jaar 2015 enkele doelen gesteld. Ik schreef ze achterin mijn agenda, die net zoals een deel van mijn geheugen, ergens halverwege het jaar niet meer werd gebruikt. Ik rommel wat in de boekenkast-chaos, lees mijn gestelde doelen nog eens door en ik sta perplex. Zonder het te beseffen of er bewust mee bezig te zijn geweest heb ik nagenoeg al mijn doelen gehaald!

Ik schreef mijn boek ‘Mag het een onsje meer zijn?’af; ik schreef zelfs in de laatste twee maanden van 2015 nóg een boek; ‘Start spreading the news…’ Ik stuurde de éne in voor een wedstrijd van een uitgever én de andere gaat binnenkort naar ALLE uitgevers (Ja. allemaal). Ik viel niet 10 kilo af maar 13 kilo! Of ja, inmiddels 12 kilo want hmmpf, feestdagen.  Ik kocht een nieuwe laptop (zo’n schattige kleine…) en liet me beledigen door de verkoper; ‘U schrijft? Dus hij is alleen om een beetje op te typen?’. Binnenkort ga ik in een grote-mensen-auto rijden en gaat de Twingo naar een (hopelijk) gelukkige nieuwe eigenaar. (Da’s wel een beetje treurig, vind ik zelf). Ik ging naar Parijs met mijn lief toen de zon scheen en alles prachtig was. Ik ga elke woensdag braaf naar mijn schilderles en geniet er ook elke keer weer enorm van (ondanks het gemopper als het niet lukt, sorry juf). Ik heb een nieuwe baan gevonden waarbij ik mijn vaardigheden als coach meer kan ontwikkelen om straks voor mezelf te beginnen en ik gaf me op voor een cursus lifecoaching.  En als klap op de vuurpijl ben ik deze zomer ook nog eens gaan samen wonen. Én we vinden elkaar nog steeds lief.

Dus zonder me bewust te zijn van mijn doelen en voornemens heb ik bijna alles bereikt wat ik mezelf het afgelopen jaar heb toegewenst. Dat maakt het maken van voornemens voor 2016 heel simpel. Dat is dus helemaal niet nodig. Ik hoef mezelf dus niet voor te nemen om meer te gaan sporten, ik hoef niet vaker op te ruimen, niet meer kaartjes naar mensen te sturen (want dat zou ik zo attent vinden), niet minder mopperen over de afwas of de lifecoachingcursus ook daadwerkelijk uit te voeren. En ik hoef al helemaal niet minder chocolade te eten en wijn te drinken. Want de beste voornemens gaan blijkbaar vanzelf…

Toch?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.