Whoehoe! We hebben er lang op moeten wachten maar heldin Bridget Jones is terug. Iedereen kent haar wel uit de film Bridget Jones Dairy (2001). Als iemand mij vraagt; wat is chicklit eigenlijk? – en dat wordt nogal eens gevraagd-, dan refereer ik meestal naar deze film. Uiteraard gaan daar geniale boeken achter schuil door de meesteres van de chicklit; Helen Fielding . Ik durf gerust te zeggen dat mijn liefde voor het chicklit-genre hier is begonnen. De personage Bridget Jones is grappig, onhandig, worstelt met haar figuur en drankgebruik, heeft beschamende ouders en pech in de liefde; de perfecte hoofdpersoon van een perfecte chicklit.

Na Bridget Jones’ Dairy volgde Bridget Jones, The edge of reason (2004), waarin Bridget eindelijk samen is met haar geliefde Mark Darcy maar gaat twijfelen aan zijn trouw. Bovendien komt Daniel Cleaver opnieuw in beeld met zijn gladde praatjes. Genoeg voer voor een hilarische vervolg op het eerste succes. Maar hierna blijft het stil. Heel stil.

In 2013 kwam dan eindelijk het lang verwachtte geschreven derde deel: Mad about the boy. Ik verslond hem direct en alhoewel Bridget ineens 20 jaar ouder is, moeder is en Mark Darcy overleden is – nooooooo-  is ze niets veranderd en geniet ik van dit knappe staaltje chicklit. Helen Fielding blijft immers een voorbeeld voor mij als schrijfster.
Direct kwamen er roddels over een verfilming maar de hoofdrolspelers zouden niet meer mee willen spelen. Ik hield mijn adem vol spanning in en wachtte af.

En nu is het zover. Eindelijk! Halleluja! Ruim 12 jaar na de laatste film, komt er een nieuwe Bridget Jones film; Bridget Jones’ Baby. En hoewel uit de trailer blijkt dat de verhaallijn van het derde boek totaal niet is aangehouden (Mark Darcy leeft weer!), kan-ik-niet-wachten!

Bridget, welkom terug!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.