Alles wat je wil weten over: Wedden dat ik blijf

Joehoe, daar is hij dan: de cover én titel van mijn nieuwe roman: Wedden dat ik blijf. Vanaf 2 juni zal het boek overal verkrijgbaar zijn als paperback, e-book én luisterboek. Dus tegen die tijd snellen we allemaal naar de boekhandel (want mijn god, dan zal het toch wel weer mogen?) en kunnen we deze beauty in ons armen nemen, hem voelen en eraan ruiken. HEERLIJK! En een beauty, dat is het!

Wedden dat ik blijf

Een boerderij, fluffy alpaca’s en een aantrekkelijke dierenarts. Wat kan er misgaan?

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: degene die als eerste een mooi huis vindt –waar dan ook in Nederland –bepaalt waar ze vanaf nu gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop; een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Hun nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, nukkige alpacafokkers en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Het idee

Drie jaar geleden ging ik in het voorjaar naar een alpacaboerderij in Lemerveld, om te hightea-en met een vriendin tussen de alpaca’s (een aanrader!). Dat was sowieso VRESELIJK leuk! Maar nog leuker (of ja, net zo leuk) was het verhaal van Ebby, de eigenaresse. Ze vertelde namelijk tijdens ons bezoek dat ze oorspronkelijk uit de Randstad komt en samen met haar zus na een weddenschap is verhuist, beiden met hun eigen gezin, om een nieuw, landelijk leven te starten. Ze ving (en vangt) veel dieren op in nood, waaronder ook dus de alpaca’s: zieke alpaca’s of weesjes die veel aandacht en extra verzorging nodig hebben. Ze vertelde onder andere over de nukkige fokker die daar in eerste instantie niets van moest weten, en haar zoontje die als een ware Freek Vonk de leukste video’s op YouTube plaatste. En laten we eerlijk zijn: ik hing aan haar lippen. Bij alles wat ze vertelde dacht ik: OEH, dit is een boek! En zo ontstond het idee voor deze roman, een verhaal met alpaca’s in de hoofdrol. Ebby werd Debby en zoals dat bij fictie gaat, veranderde ik veel aan haar verhaal. Haar man en kinderen sneuvelden – sorry! (al kon ik de ambities van haar zoon toch nog ergens kwijt) en hmm, wat gebeurt er als ik daar nog een leuke dierenarts aan toevoeg? En misschien wat verrassingen uit het verleden? En wat dacht je van een vleugje vijandige dorpsbewoners?

Vanaf 2 juni verkrijgbaar

Vanaf 2 juni is ‘Wedden dat ik blijf’ overal verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek. Je vindt de roman bij de boekhandel én alle online verkooppunten. Ik ben zelf helemaal weg van de cover: zo’n mooie kleuren en de sfeer van het boek is er helemaal in gevangen. En ik ben natuurlijk ONTZETTEND benieuwd wat jullie van het verhaal vinden, want het blijft vreselijk spannend: een nieuw boek uitbrengen. Het is een verhaal waar ik met veel plezier, liefde en soms wat worstelen aan heb gewerkt en het blijft altijd een eng moment als dat verhaal de wijde wereld in gaat. Spannend!

Feestje?

Corona houdt ons inmiddels al een jaar in zijn greep en nog altijd zijn de vooruitzichten onzeker. Vorig jaar vierde ik de release van Ik pleit voor jou! met een online feestje. ‘Volgend jaar maken we het dubbel en dwars goed,’ zeiden we toen. Meeeeeh, wie had gedacht dat de wereld een jaar later nog altijd een beetje op z’n kop zou staan? Op dit moment is het nog onzeker welke mogelijkheden voor een echte boekpresentatie er zijn, dus ik kruis alles wat ik in me heb en hoop op versoepelingen, want we hebben SUPER leuke plannen voor het releasefeestje (hint: er komen ECHTE alpaca’s aan te pas!). Mocht dat niet gaan, dan bedenken we zeker een leuk alternatief. Hou mijn social media in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn! of geef je op voor de nieuwsbrief:

  En o ja, er is nog iets, of iemand eigenlijk, die de planning behoorlijk in de war kan schoppen. Ik heb namelijk in juni twee grote lanceringen 😉 Ook onze kleine meid verwachten wij in juni, dus het is nog even spannend of ze netjes blijft zitten tot de verwachte datum of al eerder een kijkje wil komen nemen (en wie kan het haar kwalijk nemen als er alpaca’s in de buurt zijn?) Een bevalling tijdens een boekrelease is me iets te uniek, dus we gaan sowieso voor een tof plan B zorgen, zodat Wedden dat ik blijf hoe dan ook een feestje krijgt, in real life of online!

  WACHTEN!

  En dan nu? Wachten… Nog even geduld totdat ‘Wedden dat ik blijf’ verkrijgbaar is, het is nog maar een paar maandjes. Tot die tijd zal ik regelmatig een quote delen en meer vertellen over het boek, uiteraard laat ik het weten wanneer de pre-orders mogelijk zijn en hé, misschien gaan we voor de release nog wel op zoek naar vooruitlezers?

  Genoeg reden om mijn socials en deze site in de gaten te houden! Heb je interesse in een interview of een recensie-exemplaar? Neem dan contact op met de uitgeverij Harper Collins.

  En en en en? Wat vinden jullie van de cover?

  Nog één keer dan:

  Zucht. Mooi, hè.

  Leave a Comment

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.